Beboerne i Bavnehøj er klar til at spare på energien

11.03.2021
Bavnehøjs beboere er klar til at spare på både vand og varme af hensyn til klimaet og økonomien. Det viser en ny undersøgelse.

Kigger man på energiforbruget i Bavnehøj, ligger det lidt højere end gennemsnittet for København. Derfor er der umiddelbart potentiale for at opnå besparelser, uden at det går udover beboernes komfort i eget hjem. Det viser erfaringer fra blandt andet Sydhavnen. Og ifølge en ny undersøgelse fra HOFOR er der heldigvis stor opbakning til at mindske forbruget.

79 pct. af borgerne i Bavnehøj er nemlig motiverede for at få nedbragt deres forbrug, og en adfærdsmåling foretaget i området viser også, at borgerne allerede har mange gode vaner, der giver anledning til besparelser til gavn for miljøet og pengepungen. Der er dog fortsat noget at spare ifølge undersøgelsen, og derfor er kommunens områdefornyelse klar til at understøtte den lokale iver. Det fortæller teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL):

- Når motivationen og engagementet hos borgerne er til stede, er vi allerede nået langt, og derfor er der god grund til at være optimistisk omkring at nedbringe vand- og varmeforbrug i Bavnehøj. På den baggrund vil vores lokale Områdefornyelse Bavnehøj nu inddrage beboere, boligforeninger, virksomheder og institutioner i de initiativer og løsninger, vi har mulighed for at sætte i gang, så man sammen tager næste skridt mod bedre økonomi, lavere energiforbrug og et bedre klima, siger Ninna Hedeager Olsen.

Beboerne i Bavnehøj bruger i gennemsnit 112 liter vand pr. person pr. døgn, hvilket er 8 liter over gennemsnittet i København. Varmeforbruget i området ligger i gennemsnit på 123 kWh/m2 – det gennemsnitlige forbrug i København er på 116 kWh/m2. Beboer i Bavnehøj og bestyrelsesmedlem i Ejerforeningen Vestervænget, Peter Pouplier, er glad for, at områdefornyelsen, kommunen og HOFOR vil hjælpe til et lavere forbrug:

- Vi har i vores forening stort fokus på at opnå besparelser og bedre komfort for alle beboere. Derfor er vi meget glade for det tilbud om rådgivning, som vi har fået i forbindelse med områdefornyelsens energifokus. Vi håber, at samarbejdet med områdefornyelsen kan føre til en hurtigere og mere målrettet indsats og investering i energibesparelser, som skal følge hånd i hånd med renoveringen af vores ejendom og beboernes adfærd, siger Peter Pouplier.

I en lignende indsats i Københavns gamle Sydhavn ændrede sydhavnerne med hjælp fra HOFOR, kommune og områdefornyelse vaner, som på vand og varme tilsammen gav en besparelse på 6,2 mio. kr. over fire år.

Over de kommende 4 år vil Områdefornyelse Bavnehøj blandt andet arbejde på at hjælpe borgere, virksomheder og institutioner i området med at få nedbragt energiforbruget. Sammen med HOFOR er der allerede sat en række initiativer i gang såsom bestyrelsesnetværket samt tekniske gennemgange af ejendomme med fokus på energirigtig drift.