Borgmester vil give grønt lys til midlertidig studieby bag TAP1

30.09.2021
Området bag Kløverparken kan lægge grund til 168 midlertidige studieboliger, hvis der er politisk flertal for projektet.

Hvert år starter titusindvis af unge på uddannelser i København, og det skaber et stort behov for tag over hovedet til de mange nye studerende. I øjeblikket er der dog stor mangel på studieboliger, og med de stigende grundpriser i hovedstaden bliver der ikke bygget mange boliger, som er til at betale på en SU. Heldigvis er der åbnet for muligheden for at opføre midlertidige ungdomsboliger, og nu kan op mod 168 midlertidige studieboliger være på vej bag udstillings- og koncertsalen TAP1 på den nordlige del af Amager. Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen er glad for, at flere studerende nu får mulighed for at bosætte sig i København:

- Der er et massivt underskud af studieboliger i København. Vi mangler billige, almene ungdomsboliger, som har loft over huslejen og altså er til at betale på en SU. Mens vi arbejder på flere almene ungdomsboliger, er midlertidige ungdomsboliger en del af løsningen på den korte bane. På den lange bane vil Enhedslisten kæmpe for, at der løbende bliver sat penge af til almene ungdomsboliger, som er den rette varige løsning på boligmanglen, siger Ninna Hedeager Olsen.

Boligerne ønskes opført som modulbyggeri med bærende konstruktioner og facader i træ og indrettet som en mindre studieby. Udover studieboligerne indeholder projektet også et stort fælleshus med køkken, læsesal, opholdsarealer, vaskeri, studiepladser og mulighed for café og arrangementer. Derudover vil studiebyen indeholde mindre vinterhaver, et amfiteater med mulighed for udendørs filmvisninger, koncerter og teaterarrangementer, samt værkstedsmuligheder, cykelparkering, workout/fitness faciliteter, opbevaring og udendørs lounge områder.

Behovet for en dispensation fra lokalplanen skyldes, at anvendelsen ikke er i overensstemmelse med lokalplanen. Der kan normalt ikke dispenseres fra en lokalplans anvendelsesbestemmelse, men da der er tale om studieboliger, er der særlig hjemmel i planloven, som åbner for denne anvendelse.

Teknik- og Miljøudvalget tager stilling til sagen mandag d. 4. oktober.