Byt dine gamle bøger til en ny sommergarderobe på lørdag

03.04.2019
Lørdag den 6. april har du mulighed for at rydde op i gemmerne og bytte dem til ting, du står og mangler.

På lørdag er det Nordisk Byttedag, og Københavns Kommune inviterer igen til stort byttemarked på Rådhuspladsen. Konceptet er simpelt; du skal bare møde op med de ting, du ikke længere bruger, og indlevere dem i bytteteltet. Og så er det ellers bare at gå på jagt efter ting, du selv står og mangler blandt alt det, som andre besøgende har indleveret.

Det er tredje gang, at Københavns Kommune arrangerer byttemarked på Rådhuspladsen for at sætte fokus på genbrug og de positive effekter, det har på miljøet:

”København har en ambitiøs målsætning om at tredoble direkte genbrug frem mod 2024. Der er begrænsede ressourcer til rådighed, så genbrug er et nøgleord for en bæredygtig fremtid. Når vi genbruger og bytter frem for at smide ud, producerer vi mindre affald, bruger færre ressourcer og belaster klimaet mindre. Selvom et byttemarked kan virke som en lille ting i det store billede, er det ofte de små ting, vi gør i hverdagen, som kan være med til at gøre en grøn forskel, og samtidig får sådan en begivenhed også endnu flere til fremover at tænke over værdien af genbrug i dagligdagen”, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

Byttemarkedet er arrangeret i et samarbejde mellem Københavns Kommune og Byttemarked, der hjælper danskerne med at arrangere byttemarkeder i hele landet.