Dragespringvandet bliver flyttet

27.10.2020
Rådhuspladsens kendte springvand forsvinder for en stund og kommer tilbage – nyrenoveret, i foråret 2022.

Dragespringvandet træder ud af hjørnekrogen og ind på midten af byens plads. Men før springvandet kan indtage sin nye, mere centrale plads på Rådhuspladsen, skal det nænsomt tages ned og renoveres. Mandag i uge 45 begynder arbejdet med at tage springvandet ned:

”I forbindelse med arbejdet vil der blive etableret en mindre byggeplads omkring Dragespringvandet, og der vil være lidt arbejdskørsel. For at genere mindst muligt vil der ikke være til- og frakørsel i myldretiden. Det bliver også muligt for fodgængere at passere over Rådhuspladsen som normalt,” siger Henriette Hall-Andersen, Områdechef i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Dragespringvandet bliver flyttet over flere omgange og selve inderkarret køres med særtransport i slutningen af uge 45. Det kan give lidt kø over Storebæltsbroen sent samme aften, når den omfattende transport skal passere på sin vej til skulpturstøberiet på Fyn.    

Det er anden gang, springvandet bliver flyttet. Dragespringvandet har stået på sin nuværende plads i kanten af Rådhuspladsen, ud mod H.C. Andersens Boulevard, siden 1954 – dog uden springvandets ydre bassin.  

Når Dragespringvandet står klart i foråret 2022 på sin nye, mere centrale plads på Rådhuspladsen, bliver der igen plads til det ydre bassin, og det glæder teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL):  

”Dragespringvandet har stået gemt væk i kanten af Rådhuspladsen. Det er lidt synd, og der har heller ikke været plads til springvandets yderste kumme. Derfor er det godt, at det nu kommer tilbage og kommer til at se ud, som det var tænkt,” siger hun. 

Det var Teknik- og Miljøudvalget, der i 2016 besluttede at flytte Dragespringvandet til en mere central placering på Rådhuspladsen, når metroens forplads stod færdig.