Højhuse i Nordhavn må afvente helhedsplan

24.04.2018
Teknik- og Miljøudvalget ønsker en helhedsorienteret udvikling af Ydre Nordhavn, så mulige højhuse ikke kommer til at diktere byudviklingen.

HC Andersen Adventure Tower får ikke en lokalplan, før der er lavet en heldhedsplan for området og udarbejdet en trafikanalyse, der skal vise, hvordan trafikken til og fra området kan afvikles. Herudover skal et flertal ændre i rækkefølgeplanen for byudvikling i forbindelse med den kommende kommuneplan, der skal vedtages i 2019. Det har et flertal i Teknik- og Miljøudvalget netop besluttet.

”Et flertal i Teknik- og Miljøudvalget har nu sendt et klart signal til folkene bag HC Andersen Adventure Tower om, at vi ikke lader os true til en forhastet proces. Vi ønsker en helhedsorienteret planlægning af Ydre Nordhavn, og det sikrer vi med den vedtagne proces- og tidsplan,” siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

I den netop besluttede tids- og procesplan er der samtidig lagt op til, at en byggeretsgivende lokalplan tidligst kan blive vedtaget to år før Nordhavnstunnelen står klar til indvielse med mindre at trafikanalysen måtte vise, at tunnelen ikke er en forudsætning for, at afviklingen af biltrafikken til og fra den nye forlystelsespark og højhusbyggeri. Nordhavnstunnellen er videreførelsen af Nordhavnsvej under Svanemøllebugten til Nordhavn, som Vejdirektoratet står for at bygge.

Selvom udvalget nu har vedtaget en procesplan for højhuse i Ydre Nordhavn, håber borgmesteren fortsat, at projektet ikke bliver en realitet.

”Nordhavn mangler i den grad billige boliger og gode grønne områder, der er tilgængelige for alle. HC Andersen Adventure Tower er det stik modsatte og vil blot forstærke oplevelsen af Nordhavn som et VIP-projekt. Den konklusion håber jeg, at et flertal i udvalget også vil komme frem til på sigt,” siger Ninna Hedeager Olsen.