Københavns Kommune styrker støjvagten

07.09.2021
Ninna Hedeager Olsen der også håber på politisk opbakning til støjvagten, når bevillingen udløber ved årsskiftet.

Da restriktionerne blev lempet og nattelivet åbnede d. 1. september, oprustede Teknik- og Miljøforvaltningen kommunens støjvagt.

Det betyder, at der er flere støjvagter på gaden til at føre tilsyn med, at restaurationer og barer overholder støjreglerne.

Derudover er åbningstiden for støjvagtens telefon blevet udvidet, og fra d. 1. september har københavnere derfor kunnet få hjælp til akut, generende støj fra restaurationer og barer fem aftener om ugen. På de største gå-i-byen dage fredag og lørdag sidder støjvagten klar ved telefonen frem til kl. fem om morgenen. 

Det er særligt beboerne i Indre By, hvor barerne ligger tæt, der har ønsket sig en udvidelse af støjvagten, og det er blevet muligt via en politisk ekstrabevilling ved overførselsforhandlingerne tidligere på året.

Ekstrabevillingen løber til udgangen af 2021, hvor støjvagtens generelle bevilling også udløber. Det betyder, at der politisk skal findes penge til støjvagten, hvis ordningen skal videreføres.

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) håber, at politikerne kan blive enige om at bevare støjvagten. 

”Det er vigtigt, at der er den rigtige balance mellem liv og ro i byen, og at beboere, der føler sig generede af støj, kan få hurtig hjælp. Derfor er jeg glad for, at støjvagten bliver udvidet, og jeg håber, at der er politisk opbakning ved de forestående budgetforhandlinger til at sikre, at københavnerne stadig har en udvidet støjvagt efter d. 31. december,” siger Ninna Hedeager Olsen (EL).  

Teknik- og Miljøforvaltningen regulerer støj i forbindelse med restaurationer. Forvaltningen kan dog ikke skride ind over for støj fra udeserveringer medmindre restaurationen mod reglerne f.eks. spiller forstærket musik udendørs. Det er politiets opgave at regulere støjgener i det offentlige rum – det sker med hjemmel i ordensbekendtgørelsen.