Københavnsk park har fået et kæmpe løft

16.09.2020
Remiseparken på Amager har blandt andet fået 280 nye træer, en skatepark og et stort bevægelsestorv med træningsfaciliteter for 59 mio. kr.

Der har været stort pres på de grønne områder i København gennem det seneste halve år, hvor københavnerne har nydt godt af byens åndehuller, og nu kan de se frem til at indtage endnu en rekreativ oase med plads til leg, udfoldelse og afslapning. Efter knapt halvandet års anlægsarbejde står Remiseparken klar til anvendelse. Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) er yderst tilfreds med resultatet:

- Vi har fra politisk side valgt at investere rigtig mange millioner i Remiseparken, fordi den skal være med til at give nærområdet et løft. Investeringen lægger sig tæt op ad de almene boligforeningers massive investeringer i Urbanplanens almene boliger, som er renoveret og gjort tidssvarende. Samlet set får vi sammen gjort området attraktivt og skabt en bydel, som giver værdi til beboerne i lokalområdet og tiltrækker folk udefra. Remiseparken i sin nye form appellerer til en virkelig bred brugergruppe, som bliver blandet på kryds og tværs, og jeg er særdeles stolt af resultatet, siger Ninna Hedeager Olsen.

Moderniseringen betyder, at man nu kan gå på opdagelse i et nyt område i den vestlige del af parken. Her er plantet nye elletræer, buske og farverige stauder på et areal, som svarer til ca. en fodboldbane. Det nye område skal ikke bare give de besøgende en bedre naturoplevelse og booste biodiversiteten, men også sikre at nærområdet fremover ikke står under vand, når skybrud rammer. Som en del af området er der derfor etableret en såkaldt lavning, hvor terrænet er sænket, ligesom der laves en grøn grøft, som sørger for, at regn fra skybrud ender i de rette områder. Og det nye dyre- og planteliv, som pibler frem, vil kunne opleves fra allernærmeste hold fra en ny oplevelsessti, som snor sig mellem træerne og over grøften. Stien er lavet af metalriste og er hævet over jorden, så der er kig direkte til jordbunden.

Hos Boligforeningen 3B er der også glæde at spore. Formand Steffen Morild siger:

- Remiseparken har altid været en grøn perle i midten af Urbanplanen. Men alt for få har kendt – og brugt den. Det bliver forhåbentlig lavet om nu, hvor parken har fået et stort løft og fremstår endnu mere indbydende, spændende og som et nyt grønt centrum i denne del af Amager. 3B investerer massivt i at løfte Urbanplanen i disse år. Med nybyggeri af attraktive almenbolig+boliger, med sociale indsatser og ved at samarbejde med kommunen om at åbne boligområdet. Løftet af Remiseparken er en vigtig del af vores fælles udviklingsplan, og jeg glæder mig til at se københavnerne tage parken i brug.

Udover de nye naturoplevelser byder parken på en række nye og spændende faciliteter. Blandt andet er der etableret nyttehaver med et udekøkken, hvor det er muligt at dyrke grønsager og urter eller høste frugter fra de 30 nye frugttræer. Derudover finder man nu også en skatepark og et bevægelsestorv i Remiseparken, hvor de besøgende fx kan prøve kræfter med en lang parkour-bane, tage et slag bordtennis eller brænde krudt af på de nye fitnessredskaber. Den nyrenoverede park bindes sammen af en betonsti, som vil bugte sig fra hele vejen fra den nordlige til den sydlige ende og forbi parkens mange faciliteter.