Nu skal istedgade gøres færdig – sammen med borgerne

27.05.2020
Ligesom i de første etaper skal det ske i tæt dialog med Vesterbros beboere, og det glæder teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen.

Går du en tur på Enghave Plads i de næste uger, kan du blive mødt af en stor infostander med link til et online spørgeskema, hvor du kan give dit besyv med til, hvordan sidste etape af Istedgade – strækningen fra Flensborggade til Enghavevej – skal udformes.

Ud over de i alt fem infostandere er der opsat en ”Face In The Hole-installation,” hvor vesterbroerne kan tage billeder og poste dem på sociale medier og under hashtagget #voresistedgade fortælle om deres ønsker til forbedringer af trafiksikkerheden på den sidste strækning. Omdannelsen af Istedgade har været i gang siden 2010, og teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) ser frem til, at det bliver muligt at cykle hele vejen igennem en mere sikker og bedre handelsgade, der kobler sig godt til den nye Enghave Plads og den skybrudssikrede Enghavepark:

- Hele projektet om at gøre Istedgade mere sikker for cyklister og fodgængere og bedre for den lokale handel er sket på grundlag af solid borgerinddragelse. Den sidste etape kommer til at køre efter samme opskrift, for på den måde er vi sikre på at skabe en gade, som vesterbroerne kan være tilfredse med, siger Ninna Hedeager Olsen.

Sidste etape af projektet indeholder blandt andet mulighed for hævede flader på kørebanerne, som vil dæmpe hastigheden for biltrafikken, cykelstier i begge sider på strækningen fra Flensborggade til Enghavevej, bredere fortove og en bedre gadebelysning. Mens borgerne tidligere har bidraget til at definere Istedgades identitet og den samlede retning for omdannelsen, skal de denne gang være med til at prioritere for eksempel placeringen af de nye tiltag:

- Selvom mange af de elementer, som skal være med til at gøre Istedgade trafiksikker, giver sig selv, så er det vigtigt for mig at få borgerne og Vesterbro Lokaludvalg med hele vejen, så vi kan gøre det projekt færdigt sammen, som vi også har startet i samarbejde, siger Ninna Hedeager Olsen.

Den nye Istedgade forventes at være færdig i løbet af 2022. Projektet vil ikke få konsekvenser for træer, bilparkering og cykelparkering.

Find mere information på kk.dk/vores-istedgade