Ny kunstgræsbane klar til indvielse

10.01.2020
I starten af året kunne den nye kunstgræsbane på Hekla Park endelig tages i brug. Den officielle indvielse finder sted den 31. januar.

At anlægge en kunstgræsbane oven på en gammel losseplads viste sig at være mere udfordrende end for-ventet for Københavns Kommune. Derfor endte der med at gå otte år, fra den politiske beslutning blev truf-fet, til den nye kunstgræsbane på Hekla Park nu endelig er blevet til virkelighed.

Nu kan glæden over de bedre faciliteter tage over for den store tålmodighed, som de mange boldglade bryg-geboere har udvist. Derfor er teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) også særligt glad for officielt at kunne indvie kunstgræsbanen i slutningen af januar:

- Befolkningstallet vokser og vokser i København, og derfor er det nødvendigt, at vi prioriterer arealer til sport, som understøtter københavnernes lyst til at være ude i det fri året rundt. Jeg er glad for at kunne indvie Hekla Parks nye kunstgræsbane, som giver de mange medlemmer mulighed for at spille bold året rundt og dermed også understøtter Heklas fokus på socialt engagement. Ventetiden har været urimelig lang, men nu kan bolden endelig trille over kunstgræsset på Amager Fælled, siger Ninna Hedeager Olsen.

Særligt om efteråret har banerne tidligere været hårdt plaget af oversvømmelser, fordi jorden under græs-tæppet var for blød. Derfor har klubbens cirka 800 medlemmer med stor forventning set frem til at tage den nye bane i brug. Jan Sørensen, en tilfreds formand for BK Hekla, fortæller:

- Ventetiden har været lang, men det har været det hele værd. Vi bliver flere og flere herude, og når banerne så er våde, bliver det hurtigt til en pløjemark. I Danmark er vejret desværre ikke til fine græstæpper året rundt, så vi er lykkelige for, at det endelig lykkedes at komme i mål med den nye kunstgræsbane. Vi har haft gevaldige udfordringer i vinterhalvåret, hvor mangel på kunstgræstider og indendørstider, har gjort det svært at drive en fodboldklub. Hvilket også har betydet, at vores dejlige klubhus mere eller mindre har været lukket.
Hekla Park er placeret oven på en gammel losseplads. Placeringen har givet udfordringer med oversvømmede baner, og den har også været en af grundene til, at opførelsen af kunstgræsbanen blev yderligere forsinket. Jordbunden på arealet var så blød og indeholdt så meget vand, at det var nødvendigt at stabilisere jordbun-den for at bygge kunstgræsbanen – og for at sikre, at den er driftssikker mange år ud i fremtiden.

Kunstgræsbanen indvies officielt den 31. januar 2020 af teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen. Omdrejningspunktet bliver en fodboldturnering med deltagelse af alle de mange fodboldspillere, der bruger banerne til dagligt. Det er et åbent arrangement fra 16-18:30, hvor der kan købes både mad og drikke.