Nyt reparationsværksted slår dørene op i Nordhavn

27.02.2020
Vil du give dine ødelagte ting nyt liv? Besøg Nordhavns nye reparationsværksted, som åbner onsdag d. 4. marts.

Onsdag d. 4. marts slår Københavns Kommune dørene op til et nyt reparationsværksted som en del af Nordhavn Nærgenbrugsstation. Alle københavnere er velkomne til at bruge værkstedet inkl. værktøj til at reparere fx møbler, cykler eller andet, som er gået i stykker.

”Når vores ting går i stykker, er vi ofte alt for hurtige til at smide dem ud. Det er ikke holdbart, da vi bruger store mængder af ressourcer på at lave nye produkter. Vi skal derfor blive meget bedre til at reparere vores ting, så deres levetid forlænges. Det nye reparationsværksted inviterer københavnerne til at medbringe deres ødelagte ting og bruge værkstedets rammer og værktøjer til at reparere dem. På den måde gør vi op med køb-og-smid-ud mentaliteten,” fortæller Ninna Hedeager Olsen, teknik- og miljøborgmester (EL).

Reparationsværkstedet tager løbende imod forslag og gode idéer til typer af reparationer, som man godt kunne tænke sig at lære mere om. Det kan være alt fra at arbejde med elektronik, tøjreparationer eller noget helt tredje. De gode idéer kan enten deles på værkstedets opslagstavle eller med ”reparations-værten”, der vil være tilknyttet værkstedet de første par måneder, og som vil samle op på idéer og input fra københavnerne.

Formålet med reparationsværkstedet er at give københavnerne viden og mulighed for at lære og udføre mindre reparationer. Kommunen vil gerne gøre op med køb-og-smid-ud mentaliteten og hjælpe københavnerne med at forlænge produkters levetid og dermed mindske ressourcespildet.

Værkstedet har samme åbningstider som Nordhavn Nærgenbrugsstation, dvs. ons- og fredag kl. 12-18 og søndag kl. 10-16.

De først to måneder vil værkstedet have et særligt fokus på cykelreparationer. I samarbejde med Buddha Bikes vil der blive afholdt fire cykelworkshops, hvor man kan lære alt fra at lappe dæk til at justere gear. Alle er velkomne til at kigge forbi, og der er ingen tilmelding. Det eneste, man skal medbringe, er sin cykel og lysten til at lære, hvordan man reparerer den.

Temaer og datoer for de fire cykelworkshops:

’Lær at lappe og fejlfinde dæk’ onsdag d. 11. marts kl. 16-18
’Lær at justere og fejlfinde bremser’ søndag d. 29. marts kl. 13-15
’Lær at justere og fejlfinde gear’ onsdag d. 15. april kl. 16-18
’Lær at stramme, vedligeholde og fejlfinde kæde/tandhjul’ søndag d. 26. april kl. 13-15