Orientering om afskedigelse af direktør

03.04.2019
Københavns Kommune indleder afskedigelsessag mod direktør i Teknik- og Miljøforvaltningen

Økonomiudvalget i Københavns Kommune har på sit møde den 2. april besluttet at indlede en afskedigelsessag mod Torben Gleesborg, der er direktør i Teknik- og Miljøforvaltningen. Det sker efter anmodning fra teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen på baggrund af en advokatundersøgelse fra Bech Bruun om den såkaldte fortovsordning.

”Jeg har efter endt læsning af advokatundersøgelsen om fortovsordningen set mig nødsaget til at anmode Økonomiudvalget om at indlede en afskedigelsessag mod Teknik- og Miljøforvaltningens direktør Torben Gleesborg. Jeg kan ikke gå i flere detaljer med en personalesag,” udtaler teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

Når Borgerrepræsentationen har behandlet advokatundersøgelsen den 11. april, vil den blive tilgængelig i en anonymiseret version.

Økonomiudvalget skal nu behandle en egentlig afskedigelsessag mod Torben Gleesborg. Den vil Borgerrepræsentationen efterfølgende skulle tage stilling til på sit møde den 11. april.

Ninna Hedeager Olsen har samtidig besluttet, hvordan hun ønsker at konstituere direktionen i Teknik- og Miljøforvaltningen. Hvis Borgerrepræsentationen godkender afskedigelsen af den nuværende administrerende direktør Pernille Andersen og direktør Torben Gleesborg på mødet 11. april, så vil forvaltningens nuværende direktør Michel Schilling blive konstitueret som administrerende direktør fra den 12. april. Nuværende vicedirektør i forvaltningen Hans Christian Karsten vil fra samme dato blive konstitueret som direktør. Og endelig vil Claus Andersen, der i dag er cheføkonom i Økonomiforvaltningen, også fra den 12. april blive konstitueret som direktør i Teknik- og Miljøforvaltningen.