Skybrudsprojekt i Hans Tavsens Park skal endelig realiseres

21.03.2018
Der er afsat næsten 55 mio. kr. til projeket.

Efter flere års usikkerhed om skybrudsprojektet i Hans Tavsens Park, er der nu endelig vished for den storstilede skybrudsløsning. Det lykkedes nemlig endelig Enhedslisten at finde finansiering til projektet Nørrebrosjælen, som forvandler Hans Tavsens Park til et kombineret opholds- og læringsrum med Korsgade som grøn skybrudsvej.

Med næsten 55 mio. kr. afsat til projektet kan nørrebroerne se frem til et markant løft af området. Størstedelen af beløbet går til at sikre, at parkens rekreative værdi både fastholdes og styrkes, men også boldbaner og bemandede legepladser skal forbedres. Ligeledes skal Blågård Skoles udearealer inkluderes i opgraderingen og bliver i fremtiden tilgængelig for børn og voksne uden for skolens åbningstid. Og det er blot få af de elementer, som skal gøre en stor forskel. Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) er særligt glad for, at det endelig lykkedes at skaffe penge til det store projekt:

- Med Nørrebrosjælen giver vi en hel masse tilbage til kvarteret omkring Hans Tavsens Park i stedet for blot at sørge for at lede vand væk fra området. Trafiksikkerheden bliver forbedret, skolens udearealer bliver åbnet for naboerne, og vores byrum og grønne park får et gevaldigt løft. Projektet kommer til at skabe en kæmpe værdi i hverdagen, og det er en gave at kunne finde pengene til de løsninger, der lokalt har været efterspurgt og prioriteret længe, siger Ninna Hedeager Olsen.

Netop lokalsamfundet har været en afgørende faktor for hele projektet, mener borgmesteren:

- En af årsagerne til, at planerne for skybrudsprojektet har fået så mange rosende ord med på vejen, er, at arkitekterne bag er lykkedes så godt med at inddrage nærmiljøet. Når vi beslutter os for, at skybrudsløsninger skal skabe merværdi helt lokalt, så er det afgørende, at de lokale tages med på råd og deler deres tanker og visioner for området. Her har vores lokale områdefornyelse også gjort et kæmpe stykke arbejde, og jeg er sikker på, at finansieringen kommer til at vække stor jubel hos både børn og voksne på Indre Nørrebro, siger Ninna Hedeager Olsen.

Projektet fra Jagtvej til Peblinge Sø skal skabe sammenhæng mellem park, bynatur, legepladser, foreningsliv og folkeskolen. Den asfaltgrå Korsgade skal fremover være en tryg og grøn gade og dermed invitere til ophold for de lokale. Løsningsforslaget tilstræber desuden maksimal biologisk vandrensning samt lokal opsamling og brug af vandet, og åbner derudover for nye oplevelser og aktivitetsmuligheder, både i de eksisterende byrum og i nye biotoper.