Stor efterspørgsel på støtte til støjrenovering

20.09.2018
I den seneste ansøgningsrunde har kommunen modtaget 54 ansøgninger med et ønske om hjælp til støjrenovere over 2100 boliger.

Støj er sundhedsskadelig, og visse steder i København er borgerne hårdt belastet af larmen fra trafikken. For at komme de støjplagede københavnere i møde har kommunen for årene 2018-2020 afsat 20 mio. kr. til udskiftning af gamle, nedslidte vinduer, og den pulje er der overordentlig stor interesse i at få del i. Det viser opgørelsen efter den seneste ansøgningsrunde, som havde frist 1. september. Inden deadline havde Teknik- og Miljøforvaltningen modtaget 54 ansøgninger om støjrenovering af i alt 2.157 boliger. Og det siger noget om problemet og om nødvendigheden af en støjpulje, mener teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL):

- Det er på én gang nedslående og opløftende at se, at så mange københavnere ønsker del i puljen. Nedslående fordi det vidner om, at mange hjem i dag er udsat for voldsomt meget trafikstøj, og opløftende fordi folk er klar til at tage imod den hjælp, kommunen kan give. Når andre partier ikke har lyst til at regulere på trafikken for fx at nedbringe vejstøjen, så er støjpuljen en god mulighed for at hjælpe de beboere, der lider under problemet, siger Ninna Hedeager Olsen.

Forvaltningen er nu gået i gang med at behandle de indkomne ansøgninger. Næste ansøgningsfrist for at søge støtte til støjreduktion er den 1. januar 2019. Du kan læse mere om ansøgningsproceduren her: https://www.kk.dk/artikel/soeg-tilskud-til-stoejrenovering-af-vinduer.